Ήπιες μεταβολές καταγράφονται σήμερα στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι δείκτες αναζητούν στήριγμα προκειμένου να συνεχίσουν ανοδικά προς νέα επίπεδα - ρεκόρ.

Ο Dow Jones γνωρίζει οριακές διακυμάνσεις κοντά στις 22.000 μονάδες, το ψυχολογικό όριο που ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά στην ιστορία, τερματίζοντας εκ νέου σε ιστορικό υψηλό.

Τα τελευταία ενθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν πως οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παραμένουν σε χαμηλό 44 ετών, μαρτυρώντας μια υγιή αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, δεν είναι αρκετά ώστε να ωθήσουν υψηλότερα τους δείκτες στη Wall Street. 

Δείκτες - Στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,05% στις 22.008,49 μονάδες, με την Pfizer να διαμορφώνεται στην "κορυφή" του δείκτη με άνοδο 1%, την ώρα που τις εντονότερες πιέσεις δέχονται οι Visa, JP Morgqan και η Apple. Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,19% στις 2.472,74 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,23% στις 6.347,38 μονάδες.

Οι επενδυτές "διαβάζουν" τον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων, οδηγώντας τη μετοχή της Tesla σε ράλι της τάξεως του 6%, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη που ανακοίνωσε, παρουσιάζοντας χαμηλότερες των αναμενόμενων ζημίες. Θετικό πρόσημο και για την American International, με τη μετοχή της Kellogg να σημειώνει "άλμα" άνω του 4%, μετά τα κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. "Βουτιά" 18% υφίσταται η Teva Pharmaceutical, μετά από τα χειρότερα των προβλέψεων μεγέθη, ενώ πτωτικά κινείται και η Allergan. 

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 την περασμένη εβδομάδα, στις 240.000, ενώ σε υψηλό 6 μηνών διαμορφώθηκε ο PMI υπηρεσιών της Markit. Σε χαμηλό 11 μηνών "διολίσθησε", από την άλλη, ο ISM υπηρεσιών τον Ιούλιο. Τέλος, κατά 3% αυξήθηκαν οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Ιούνιο. 

Σε χαμηλό 9 μηνών βρέθηκε η στερλίνα έναντι του ευρώ, μετά από την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ έδαφος κερδίζει το δολάριο έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων. Ήπια κέρδη γνωρίζουν οι τιμές του αργού, με το αμερικανικό WTI να πλησιάζει τα 50 δολάρια.