Η Capital Ship Management Corp., συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη, ολοκλήρωσε στις 7 Μαρτίου, 2017, την πρώτη - σε διεθνές επίπεδο - διαπιστευμένη αξιολόγηση του Σχεδίου Παρακολούθησης MRV του δεξαμενόπλοιου M/T ‘Alkiviadis’. H αξιολόγηση διεξήχθη από την Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) Πειραιά σύμφωνα με τον κανονισμό 2015/757 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (κανονισμός MRV).

Ο κανονισμός ΜRV (Monitoring, Reporting, Verification) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την επαλήθευση των εκπομπών CO2 είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp. υπογράμμισε: "Για άλλη μια φορά, η επιτυχία αυτή, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Capital Ship Management Corp. και τη δέσμευση να κινείται δυναμικά σε διεθνές επίπεδο προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης ναυτιλιακής βιομηχανίας”.

Ο Δρ Κήρυκος Φαράκλας, διευθυντής του LRQA-Marine Business Centre, σχολίασε: "Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει τη δέσμευση της Capital Ship Management Corp. να πρωτοπορεί σε θέματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής απόδοσης."

Πηγή: parapolitika.gr