Στην ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου κερδηθεί το στοίχημα της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, εστίασε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Χαντζηνικολάου, υποστήριξε ότι «το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης αποτελεί μία θετική εξέλιξη, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επόμενη ημέρα».

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης» έσπευσε να προσθέσει, ενώ διευκρίνισε ότι η μη επίτευξη οριστικής συμφωνίας για το χρέος, δεν αλλάζει τα οφέλη της συμφωνίας.

Η επιστροφή των καταθέσεων, κ άρση των capital controls και η επιστροφή στις αγορές, αποτελούν τα επόμενα βήματα που θα συμβάλλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς.

Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, εκτίμησε ότι οι χρηματοδοτήσεις στην πραγματική οικονομία θα αυξηθούν στα 5 δισ. ευρώ το 2020, έναντι 2 δισ. ευρώ το 2016.

«Η Τράπεζα Πειραιώς στοχεύει να καταστεί η πιο αξιόπιστη ελληνική τράπεζα, δίνοντας αξία σε μετόχους, πελάτες και εργαζόμενους» τόνισε, παράλληλα.

Ειδική μνεία έκανε, τέλος, στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το στοίχημα της μείωσής τους θα κερδηθεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ