Λαϊκισμό χρέωσε στη Ν.Δ. ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή μετά την ομιλία του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές», τόνισε και πρόσθεσε: «Βλέπω συνεχώς έναν τρόπο που πολιτεύεστε, που θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράταξής σας».

Κατά τον κ. Τσακαλώτο, το μόνο που έκανε η Ν.Δ. ήταν να βοηθήσει να πάει χειρότερα η οικονομία με το να κατηγορεί την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, όταν όλοι στην Ευρώπη παραδέχονταν ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στον τσακωμό Γερμανίας – ΔΝΤ. 

Μιλώ για ανακρίβεια γιατί δεν μου αρέσει να λέω τη λέξη ψέμα, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναφέρθηκε σε:

* Τα στοιχεία δείχνουν θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων 32.000 και αυτό είναι η καλύτερη επίδοση για το συγκεκριμένο μήνα από το 2001. Παράλληλα η ΝΔ δεν λέει τίποτα για τα εργασιακά (συλλογικές συμβάσεις, μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και αποτροπή του lock out) και τα όσα πέτυχε η κυβέρνηση.

* Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάνονται οι στόχοι και όχι αν υπάρχει υπέρβαση στόχων. Και για τα θετικά μέτρα δεν είπε τίποτα η ΝΔ.

* Τίποτα δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα και αυτό αφορά και το χρέος.

* Δεν καθυστέρησε η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δέχεται ότι υπήρξε πρόβλημα με Γερμανία-ΔΝΤ.