Κατά την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας η επίσκεψη Μέρκελ και η στάση του πρωθυπουργού «αποκαλύπτει την εθελοδουλεία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αποκαλύπτει και την τρομακτική απραξία σε ένα εθνικό θέμα που είναι σε εκρεμμότητα που είναι η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Οι χθεσινές κοινές δηλώσεις Τσίπρα-Μέρκελ αποκάλυψαν αυτό που έχουμε καταγγείλλει, την πολιτική συμπαιγνία προκειμένου το εθνικής σημασίας αυτό ζήτημα να θαφτεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «επικυρίαρχο» την Άνγκελα Μέρκελ και «εκπρόσωπο μιας χώρας που έχει επιβληθεί με τρόπο αντιδημοκρατικό στο λαό μας».

«Αυτού του είδους η εθελόδουλη υποδοχή και αυτού του είδους η ανταλλακτική σχέση μεταξύ επικυρίαρχου και υποτελούς είναι πασίδηλη σε κάθε πολίτη. Ο ελληνικός λαός δεν είπε ότι δεν διεκδικώ τις γερμανικές αποζημιώσεις γιατί η Γερμανία κάνει επενδύσεις, αυτό ήταν εξαιρετικά χυδαίο που ειπώθηκε την Πέμπτη» συμπλήρωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «η συμφωνιά δεν αναφέρει πουθενά το Μέγα Αλέξανδρο, αναφέρεται συμψηφιστικά και αορίστως σε αλυτρωτικές βλέψεις σαν να έχουμε και εμείς τέτοιου είδους βλέψεις».

«Η αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση με την προώθηση του ΝΑΤΟ, δεν είχε ποτέ σχέση με την πλαστογράφηση της ιστορίας - η συγκεκριμένη συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική αλήθεια» επέμεινε σε υψηλούς τόνους.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε, δε, ότι «οι υπό τον κ. Τσίπρα κυβερνήσεις χωρίς λαϊκή εντολή μόνο για την παραμονή μιας παρέας στην εξουσία, δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα σκαρφιστούν για να επεκτείνουν τον πολιτικό τους βίο. Θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση αν μπορούσε δεν θα έκανε καθόλου εκλογές».