Με μεγάλη διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 33% έναντι 15,0% που συγκεντρώνει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά σύμφωνα με το ΠΑΜΑΚ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33% παρουσιάζοντας άνοδο 0,5% συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση η οποία έλαβε χώρα στις 24-26 Μαΐου.

Στον αντίποδα το κυβερνών κόμμα εμφανίζει πτώση 1,5% περνώντας στο 15% από 16,5%.

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος το οποίο διατηρεί το ποσοστό του στο 7,5%. Η Χ.Α συγκεντρώνει 7% (από 7,5%) και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 6% (από 5,5%).

Εκτός κοινοβουλίου σύμφωνα με την δημοσκόπηση, φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι με 2%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,5%, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προηγείται και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει 33% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 16%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας 69,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να έπεται με 10,5%.

Κανένας από τους δύο απαντά το 47,5%.

Οι πολίτες αξιολογούν αρνητικά την απόφαση του Eurogroup για το χρέος, με το 71,5% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως η κυβέρνηση τελικά δεν πήρε όσα διεκδίκησε, ενώ το 13% πως η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της.

Πηγή: parapolitika.gr