Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές προχωρούν σε επιφυλακτικές κινήσεις, επηρεαζόμενοι από το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,37% στις 823,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.174,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,19% στις 1.057,61 μονάδες.

Η ελληνική αγορά κινείται διορθωτικά σήμερα, επηρεαζόμενη και από το ευρύτερο κλίμα στις διεθνείς αγορές, καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκκίνησαν στο «κόκκινο» λόγω του χθεσινού sell off στην τιμή του πετρελαίου.
Όσον αφορά τις εγχώριες εξελίξεις, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αναθεωρημένη έκθεση της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με τις πρώτες διαρροές να καθιστούν αναγκαία τη λήψη πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης.

Στο ταμπλό σήμερα η τραπεζική διόρθωση συνεχίζεται, με ήπιους βέβαια ρυθμούς και παρά το γεγονός ότι η Alpha Bank αποπλήρωσε τη ρευστότητα που είχε αποκτήσει μέσω εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, βάσει του νόμου Αλογοσκούφη. Η μετοχή της είναι στο -0,91%, με την Eurobank στο -0,60% και τις Πειραιώς και Εθνική με απώλειες άνω του 1%.

Απώλειες 2,68% καταγράφει η Grivalia, οι Φουρλής, ΕΕΕ και Σαράντης με πτώση άνω του 1%, ενώ μικρές είναι οι απώλειες σε ΟΤΕ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Folli Follie, Τιτάν, Jumbo, Aegean και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ δείχνει να έχει "συνέλθει" από το διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, καταγράφοντας κέρδη 2,65%, με τον ΟΛΠ να είναι στο +2,04%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ και ΜΕΤΚΑ.