Μικρή άνοδος παρατηρείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το θετικό πρόσημο να υιοθετείται σταδιακά από την πλειονότητα των τίτλων, χωρίς ωστόσο να έχει παγιωθεί η ημερήσια κίνηση.
 
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,48% στις 662,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 15,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.775,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,45% στις 873,93 μονάδες.
 
Αν και το ΧΑ σήμερα βρίσκεται εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων, βρίσκει τελικά στήριγμα στις δηλώσεις του Kalin Anev Janse, μέλους στο δ.σ. του ESM, ο οποίος γνωστοποίησε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι αυτή τη στιγμή στην επίσημη διαδικασία έγκρισης. Το δ.σ. του ESM αναμένεται να δώσει το πράσινο φως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ξεπαγώνοντας τελικά την εφαρμογή τους.
 
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ξεκινά κατ' ιδίαν συνομιλίες με τους "κλασικούς" συμμάχους της ελληνικής κυβέρνησης, το Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον αρμόδιο Eπίτροπο για τις Οικονομικές υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί σε μία προσπάθεια να επιτύχει την "απόψυξη" των ελληνικών διαπραγματεύσεων στο EWG της προσεχούς Πέμπτης.

Η Ελλάκτωρ σήμερα κρατά υψηλά τους ρυθμούς της, κινούμενη με κέρδη 3,36% και μετά από ένα ανοδικό σερί που ήδη μετρά πέντε ημέρες. Ακολουθεί η Eurobank και η Εθνική με κέρδη άνω του 2%, ενώ ανώτερη του 1% είναι η άνοδος σε Πειραιώς, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.
 
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Σαράντης, Grivalia, Alpha Bank, ΟΤΕ, Jumbo, Μυτιληναίος, METKA, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Motor Oil και ΟΠΑΠ. Στον αντίποδα, ΕΕΕ και Τιτάν δέχονται πιέσεις καταγράφοντας απώλειες 1,24% και 1,37% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Folli Follie και Aegean.