Απώλειες εμφανίζει στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για τα ελληνικά ομόλογα, αλλά και τις εξελίξεις στον εταιρικό κλάδο.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,18% στις 817,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,42% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.151,75 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,12% στις 1.012,40 μονάδες.

Στο ταμπλό, η ΔΕΗ, η οποία σήμερα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, υποχωρεί κατά 2,61%, με την ΕΕΕ να βρίσκεται στο -2,05%. Απώλειες 1,79% σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η Ελλάκτωρ είναι στο -1,43%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΜΕΤΚΑ, Eurobank, ΟΛΠ, Πειραιώς, Τιτάν, Aegean και Σαράντης.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο συνεχίζει ακάθεκτη με κέρδη 3,83% και στα 2,71 ευρώ, με τις ΓΕΚ Τέρνα και Φουρλή να την ακολουθούν με κέρδη λίγο πάνω από το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Jumbo, Λάμδα, Folli Follie, Μυτιληναίος, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν μικρή επιδείνωση, παραμένοντας ωστόσο, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 4,4 μονάδες βάσης στο 5,441% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 24,2 μονάδες βάσης στο 4,182%.

Οι επενδυτές αποτιμούν τις χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έβαλε «πάγο» στις προσδοκίες άμεσης ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. «Οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να ολοκληρώσουν πλήρη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους» τόνισε ο κ. Ντράγκι.